Zoer neuslengte voor op Laarakkers in Small Tour finale

De finale van de Small Tour op het IICH Groningen in Zuidbroek werd uiterst spannend. In de barrage van de Provincie Groningen Price bleef zojuist Albert Zoer met Edorette Wiljan Laarakkers op Euphoria een neuslengte voor, het scheelde bijna een tiende van de seconde. Het podium werd helemaal Oranje gekleurd door de derde plek van Chantal Regter en Bengel.

Zeventien combinaties gingen in de barrage van het 1,35m-parcours van start. Al vroeg zette Chantal Regter met de Jupilot-zoon Bengel 35,75 seconden op de klokken. Maar snel daarna verbeterde Albert Zoer die tijd met bijna een seconde. Hij liet de Clinton-dochter Edorette snel galopperen en kon kort draaien wat een eindtijd van 34,86 seconden opleverde.

Alleen Wiljan Laarakkers kon de tijd van Albert Zoer benaderen. Laarakkers reed de achtjarige merrie Euphoria (v. Excenel V) naar een tijd van 34,95 seconden en kwam dus een tiende te kort. Zoer kon zich even later als winnaar laten huldigen.

De top vijf werd volgemaakt door Mel Thijssen met Wishkarla (v. Cavalier) en Maikel van der Vleuten op Bakato (v. Ukato).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.