Ga naar hoofdinhoud

Zoer neuslengte voor op Laarakkers in Small Tour finale

De finale van de Small Tour op het IICH Groningen in Zuidbroek werd uiterst spannend. In de barrage van de Provincie Groningen Price bleef zojuist Albert Zoer met Edorette Wiljan Laarakkers op Euphoria een neuslengte voor, het scheelde bijna een tiende van de seconde. Het podium werd helemaal Oranje gekleurd door de derde plek van Chantal Regter en Bengel.

Zeventien combinaties gingen in de barrage van het 1,35m-parcours van start. Al vroeg zette Chantal Regter met de Jupilot-zoon Bengel 35,75 seconden op de klokken. Maar snel daarna verbeterde Albert Zoer die tijd met bijna een seconde. Hij liet de Clinton-dochter Edorette snel galopperen en kon kort draaien wat een eindtijd van 34,86 seconden opleverde.

Alleen Wiljan Laarakkers kon de tijd van Albert Zoer benaderen. Laarakkers reed de achtjarige merrie Euphoria (v. Excenel V) naar een tijd van 34,95 seconden en kwam dus een tiende te kort. Zoer kon zich even later als winnaar laten huldigen.

De top vijf werd volgemaakt door Mel Thijssen met Wishkarla (v. Cavalier) en Maikel van der Vleuten op Bakato (v. Ukato).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.