Ga naar hoofdinhoud

Zware val Jonty Evans in CIC3* Tattersalls

Eventingruiter Jonty Evans viel gisteren erg ongelukkig van Cooley Rorkes Drift (v. Courage II) in de 3* cross van de Tattersalls International Horse Trials. De Ier is voor behandeling in een ziekenhuis opgenomen, zijn paard bleef bij de valpartij ongedeerd. Over de ernst van de verwondingen bij ruiter is niets bekend gemaakt.

In een officiële verklaring meldde de organisatie van de Ierse eventingwedstrijd dat Jonty Evans na de zware val op hindernis 19B, het tweede element van de watercombinatie, voor onderzoek is opgenomen in het Connolly Hospital in Blanchardstown. Cooley Rorkes Drift heeft niet aan de valpartij overgehouden.

Later op de dag is Evans naar een ander ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. Zijn toestand is stabiel.

Gelanceerd

Voor de cross stond Jonty Evans met zijn Olympiadepaard Cooley Rorkes Drift tweede in het klassement met nog geen punt achterstand op de uiteindelijk winnares Emma McNab en Fernhill Tabasco (v. Tabasco van Erpekom). In de watercombinatie kreeg Evans een slechte sprong op de smalle heg in het water. Zijn paard bleef met een been hangen en lanceerde de ruiter die zeer ongelukkig terecht kwam en enige tijd roerloos bleef liggen. Evans werd direct naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

In april won Evans nog met Cooley Rorkes Drift de korte 3* in Belton. De Ier kwam vorig jaar in het nieuws met de succesvolle crowdfundingactie om zijn paard te behouden voor het EK in Strzegom.

Bron Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.