Zwitserse ruiters winnen op eigen bodem

Pius Schwizer, hier met Toulago, werd tweede. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In een speedproef over 1,45 meter waren het Phillip Züger en Pius Schwizer die de dienst uitmaakten. Züger klokte met de Casir Ask-zoon Lykkeshoejs Castus een tijd van 55,81 seconden en was daarmee zevenhonderdste van een seconde sneller dan zijn landgenoot met Leonard de la Ferme CH (v. Landjuweel) onder het zadel.

Het venijn zat hem in de staart. Züger was één van de laatsten die de ring in Basel binnenreed en hoefde daarna nog maar vier ritten uit te zitten. Drie daarvan zetten alles op alles om Züger van de eerste plaats te stoten, maar uiteindelijk was Schwizer degene die het dichtst bij de tijd van de ruiter in de buurt kwam.

Luca Maria Moneta stuurde Neptune Brecourt (v. Cumano) naar 56,49 seconden, goed voor plaats drie. Cim Air (v. Con Air) liep onder zijn ruiter Hans-Dieter Dreher naar de vierde positie.

Strafseconden

De snelste tijd werd geklokt door de Italiaanse ruiter Emanuele Gaudiano, maar Carlotta (v. Chaccomo) tikte er in het parcours een balk af, waardoor Gaudiano vier seconden extra bij zijn tijd op zag komen. Zijn rit werd uiteindelijk beloond met de vijfde plaats.

Steve Guerdat overkwam hetzelfde met Albführens Happiness (v. Heartbeat) en kwam een kleine halve seconde tekort om de 57,52 seconden van Gaudiano te verbeteren.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.