Zwitserse springamazone geschorst na positieve dopingtest

Nadja Peter Steiner met Saura de Fondcombe Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Zwitserse springamazone Nadja Peter Steiner staat voorlopig aan de kant. De FEI legde de amazone een schorsing op na een positieve dopingtest bij haar paard Saura De Fondcombe (v. Balou du Rouet). 

Vorige maand won de combinatie de Grote Prijs op de driesterrenwedstrijd in Tetouan, Marokko. Op diezelfde wedstrijd werd bij de merrie bloed afgenomen. Uit de uitslag is bekend geworden dat het bloedmonster positief testte op de verboden stof O-Desmethyltramadol, een actief metaboliet van tramadol.

De amazone is tijdelijk geschorst totdat het FEI Tribunaal uitspraak heeft gedaan. Haar paard mag de komende twee maanden niet in de wedstrijdring in actie komen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/World of Showjumping

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.