Ga naar hoofdinhoud

2* GP Parijs in de Franse handen van Cadet

De 2* Grand Prix van de Longines Masters in Parijs werd zojuist op naam geschreven van Tony Cadet. De Fransman bereikte samen met 17 collega's de barrage, waarna de strijd om de hoofdprijs losbarstte. Het was Cadet die in het verkorte parcours aan het langste eind trok. Lisa Bongers zette het beste Nederlandse resultaat neer; een tijdfout hield de amazone helaas uit de barrage.

Twee combinaties voor de 46-jarige Tony Cadet, reed Bassem Mohammed met Gunder (v.Thunder van de Zuuthoeve) een strakke barrage ronde en klokte 36,94 seconden. Cadet wist wat hem te doen stond. De ruiter trok met Tolede de Mescam (v.Mylord Carthago) het gas los en dook bijna een seconde onder de tijd van Mohammed.

Laatste starter

Als laatste starter in de barrage kon Olivier Guillon als enige nog proberen zijn landgenoot af te troeven. Guillon reed met zijn Toulon-nakomeling Vitot du Chateau een ronde met de kop. De Fransman kwam bijna twee seconden tekort en eindigde met 38,10 seconden achter Mohammed op een derde plaats. De winst was voor Cadet en zijn Tolede de Mescam. Lisa Bongers en Donbalian (v.Carthino Z) eindigden met een tijdfout op plek 21, buiten de prijzen.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook