Ga naar hoofdinhoud

3*-paard Checkpoint Chacco naar Skye Morssinkhof

Na een succesvolle carrière onder Maxime Harmegnies en Nadège Janssen komt de Rheinlander Checkpoint Chacco naar de stallen van de zestienjarige Skye Morssinkhof. Voor Morssinkhof een uitgelezen kans om in het junioren circuit mee te draaien met de ervaren zoon van Chacco-Blue.

De elfjarige in Duitsland geboren Checkpoint Chacco begon zijn internationale carrière onder Marc Bettinger. Via Cyrill Cools en Christophe Grangier kwam de ruin in handen van Francois Xavier Boudant. De Fransman was anderhalf jaar zeer succesvol met de zoon van Chacco-Blue met onder meer een overwinning in de Grote Prijs van  Fontainebleau.

Nadège Janssen en Maxime Harmegnies

Nadège Janssen nam in oktober 2017 de teugels over en ook de Belgische zat geregeld in de prijzen met Checkpoint Chacco. Zo was ze tweede in de GP van Cagnes-sur-Mer en vierde in de GP Lier. Onder Janssens landgenote Maxime Harmegnies zette het paard zijn succesreeks voort op 2* en 3*-niveau.

Tweede in GP Herning

Skye Morssinkhof neemt nu plaats in het zadel van Checkpoint Chacco. Het afgelopen jaar zat de zestienjarige amazone uit Hierden geregeld in de prijzen met haar pony’s Carrick en Ellen Birken. Op G-Vingino-Blue (v. Zirocoo Blue) is Morssinkhof al actief bij de junioren. Het paar was onder meer tweede in de GP Herning voor junioren.

Bron Studforlife

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook