Ga naar hoofdinhoud

Albert Zoer pronkt bovenaan in Medium Tour op Jumping Zwolle

Albert Zoer, hier met Gigolo Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Albert Zoer was zojuist in Zwolle de beste. De Nederlander was in het 1.45m twee-fasen parcours de concurrentie te snel af en ging er met de overwinning vandoor. Remco Been volgde Zoer op de voet voor de Duitse Kathrin Müller. Marcus Ehning moest de vierde stek delen met Marleen Meijer en Daan van Geel maakte de top zes compleet.

Zoer stuurde zijn Freedom (v.Larino) strak en snel rond in de tweede fase van de Medium Tour en liet de klok stilstaan op de razendsnelle tijd van 26.89 seconden. Enkel Tobias Meyer wist met Coupon (v.Coupe de Coeur) onder de tijd van Zoer te duiken (25.73), maar de Duitser moest zijn snelheid bekopen met vier strafpunten en viel terug in het klassement.

Top van het klassement

Remco Been kwam met zijn foutloze ronde in een tijd van 27.13 net tekort om Zoer van zijn troon te stoten, maar mocht met zijn snelle Granny Smith Apple (v.Eldorado vd Zeshoek) als tweede opstellen in de prijsuitreiking. Kathrin Müller en Conan (v.Con Sherry) kwamen net driehonderdste van een seconde later binnen dan Been en moesten genoegen nemen met de derde prijs met een tijd van 27.16. Marcus Ehning en Marleen Meijer reden precies dezelfde tijd in de tweede fase. Ehning (A La Carte NRW) en Meijer (Abrinosa) klokten beiden een tijd van 27.98 seconden waarmee ze gedeeld vierde werden. Daan van Geel maakte met Guus (v.Vleut) de top zes compleet. De Nederlander finishte in een tijd van 28.40 en werd zesde.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook