Ga naar hoofdinhoud

Andrew Kocher kaapt hoofdprijs GP Salzburg weg voor Vermeir

Andrew Kocher, hier met Carollo. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De Amerikaanse ruiter Andrew Kocher was op Squirt Gun (v. Diarado) verreweg de snelste nulfouter in de barrage van de Grote Prijs van Salzburg. Laatste starter Wilm Vermeir uit België kon er met Dm Jacqmotte (v. Toulon) niet meer aankomen. De derde plaats ging naar de Britse Alexandra Thornton met Cornetto K (v. Cornet Obolensky). Alleen de podiumcombinaties waren foutloos.

Thornton mocht als eerste van start in de barrage en deed het relatief rustig aan maar hield wel de nul. Met Cornetto K, die ze in 2017 overnam van Alberto Zorzi, had de Britse nog geen eerdere grote podiumplaatsen weten te veroveren. Vandaag was het dan wel zo ver.

Tweede starter Kocher ging vervolgens als een raket uit de startblokken en reed de tijd van Thornton aan flarden. De rest van het achtkoppige barrageveld beet zich vervolgens stuk op de tijd van de Amerikaan. Beide Oostenrijkse combinaties kregen een weigering, al was dat voor Max Kühner met de pas achtjarige Elektric Blue P (v. Eldorado vd Zeshoek) niet bepaald een schande te noemen. Alleen Wilm Vermeir kwam als laatste starter nog enigszins in de buurt van Kocher.

Schröder mist barrage

De vierde plaats was voor de Fransman Marc Dilasser met Vital Chance de la Roque (v. Diamant de Semilly), die als enige vier strafpunten had. Vijfde werd Holly Smith die met Hearts Destiny (v. Paradiso) twee balken zag vallen.

Gerco Schröder was de enige Nederlander in deze GP. Hij werd met Davino Q (v. Vingino) in de basisronde al uitgeschakeld door een balk.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook