Ga naar hoofdinhoud

Aniek Diks en Stal Hendrix houden Hollandse eer hoog

Oda Charlotte Lyngvaer met Goanita. Foto: Eva van den Adel

In de CSI2* Grote Prijs zag het publiek in Kronenberg vanmiddag geen enkele Nederlandse combinatie retour in de barrage. De zege werd na het rondgaan van 16 combinaties opgeëist door de Britse Louise Saywell met SF-merrie  Golden Wave OL. Toch klonk het Wilhelmus regelmatig in de Peelbergen. Zondag twee maal voor Aniek Diks en in totaal zelfs vier keer voor de Brabantse amazone.

“Ik heb niet eerder zo hard met deze merrie gereden. Er zaten dan ook een paar sprongen bij waar we wel het geluk aan onze zijde hadden, maar hier in de Peelbergen onze eerste Grand Prix winnen, daar zal ik nog lang van nagenieten”, aldus de winnares die eerder in haar carrière in Nederland voor de Margaretha Hoeve sprong.

Hollands tintje

De tweede plaats in de 1.45m GP had met de voor Stal Hendrix rijdende Sophie Hinners nog een Hollands tintje. De Duitse amazone deed met Vittorio 8 (v. Valentino) een knappe poging Saywell voorbij te steven, maar kwam nipt een seconde tekort. De ruiters van de Limburgse stal reden zich het gehele weekend flink in de kijker. Op zaterdag won de partner van Tim Hendrix, Oda Charlotte Lyngvaer, zowel de 5/6-jarigen rubriek als de zevenjarigen, respectievelijk met Hurby (v. Namelus R) en Goanita (v. Zandor).

Aniek Diks

Aniek Diks had misschien wel haar meest succesvolle weekend ooit. Negen maal reed de Brabantse zich in een top tien. Met Cantos-hengst Winston Jumper R behaalde ze twee maal een eerste plaats in het 1.35m. Ook ging ze met Emil (v. Amadeus) in het 1.35m en Alieone (v. Gentleman) in het 1.30m voorop. Ze kreeg een extra prijs uitgereikt voor haar stuurmanskunst, een volle pallet met Havens paardenvoer. “Ik heb mijn paarden vertelt dat ze geen eten meer zouden krijgen als er geen winst in zat”, grapt Diks. “Daarom gingen ze zo hard. Zonder gekheid, ik ben heel tevreden dat ze zo goed in vorm steken. Weekenden als deze, daar doe je het voor”.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook