Ga naar hoofdinhoud

Aquila HDC wint na lange pauze 4* GP St. Tropez

Patrice Delaveau met Aquila HDC Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Aquila HDC (v. Ovidius) raakte vorig jaar in aanloop naar de Wereldruiterspelen in Tryon geblesseerd en stond daardoor enkele maanden langs de zijlijn. In januari kon Patrice Delaveau de training weer oppakken en in Royan liep het paard weer zijn eerste internationale rondjes. In St. Tropez lijkt de vorm weer helemaal terug door de zege in de 4* Grand Prix. Het paar versloeg in de barrage Steve Guerdat met de KWPN merrie Flair (v. Zirocco Blue VDL).

De barrage van de Grand Prix was spannend, maar liefst vijftien combinaties streden om de eerste plek. Toen Steve Guerdat de leiding had genomen op de voormalige Isah Cup-winnares Flair, leek het een gelopen race. Guerdat had de tijd aangescherpt tot 38,04 seconden.

Patrice Delaveau: “Ik hoorde mensen zeggen ‘het is afgelopen, hij heeft gewonnen’, maar ik wilde mijn best doen om sneller te gaan. Ik moest het proberen. Aquila is altijd heel snel en moedig, hij gaf echt alles.” De Fransman dook als enige onder de 38 seconden en won in 37,78. “Hij is weer helemaal terug!”, aldus Delaveau, “Hij heeft een sterk karakter en veel talent. Hij is een echte kampioen.”

Klik hier voor de uitslag.

Bron World of Showjuming

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook