Ga naar hoofdinhoud

Armitages Boy met wedstrijdpensioen

De zeventienjarige Armitages Boy (v. Armitage) wordt teruggetrokken uit de wedstrijdsport. De Oldenburger hengst gaat volledig de fokkerij in en komt op Haras de Saint Lô ter dekking. De hengst keert zo weer terug naar Frankrijk waar zijn zijn succesvolle carrière begon onder Aymeric de Ponnat. Vanaf 2016 was Armitages Boy in handen van de Italiaan Lorenzo de Luca.

Onder Aymeric de Ponnat sprong Armitages Boy al met succes op het hoogste niveau. Met het Franse team won het paar onder meer in 2013 de Nations Cup finale in Barcelona. In het zelfde jaar maakte De Ponnat deel uit van het team dat op het EK in Herning vierde werd. Individueel werd het paar elfde.

Veiling

Voor het WK in Caen raakte Armitages Boy geblesseerd en kwam niet lang daarna in de verkoop. Een aantal investeerders wilde stoppen met de samenwerking en het syndicaat koos voor een online veiling. Op een georganiseerde veiling in 2015 kwam er een bod van 2,8 miljoen euro op de Armitage-zoon. Dat bod werd niet geaccepteerd door zijn syndicaat van eigenaren. Daarna verhuisde Armitages Boy naar België en maakte in mei 2016 zijn rentree in de springpiste, onder het zadel van zijn nieuwe ruiter Lorenzo de Luca.

EK Gothenburg

Ook onder De Luca sprong de hengst regelmatig naar hoge klasseringen, individueel en met het Italiaanse team. Het leidde tot een teamplek op het EK in Gothenburg in 2017. In januari werd De Luca met de OLdenburger hengst nog derde in de wereldbekerwedstrijd in Leipzig. De laatste wedstrijd van de hengst was begin maart op het WEF in Wellington.

‘Fantastisch karakter’

Lorenzo De Luca reageerde op World of Showjumping: “Ik ben erg gelukkig dat ik de gelegenheid heb gehad om zo’n goed paard als Armitages Boy te rijden. Hij is een heel speciaal paard met een fantastisch karakter.”

Veulenkampioen

De oudste kinderen van Armitages Boy hebben hun eerste stappen op de concoursterreinen gezet. Een van zijn talentvolle nakomelingen is Festival d’Argouges. Zijn dochter Fiji des Marais won in 2015 in Frankrijk het veulenkampioenschap.

Bron Studforlife/World of Showjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook