Ga naar hoofdinhoud

Athina Onassis verkoopt Zangersheide-hengst Vannan aan jeugdamazone

Vannan (v. Diamant de Semilly)/Still YouTube.com

De Diamant de Semilly-zoon Vannan (vm. Kannan) werd twee jaar geleden door Athina Onassis aangekocht bij zijn fokker Jan Tops. De bij het AES en Zangersheide goedgekeurde hengst gold als een van de grote talenten in de springsport. Nu heeft de Griekse amazone de tienjarige hengst verkocht aan de Franse jeugdamazone Jeanne Sadran.

Jan Tops fokte Vannan uit de Quana One de l’Eaugrenee (Kannan x Inducteur x Elegant de L’Ile), een merrie die door een blessure nooit in de sport verscheen, maar inmiddels al wel twee goedgekeurde zonen heeft (Vannan en zijn volle broer Valkenswaard) en moeder is van vier internationale springpaarden.

Stam met internationale springpaarden

De Inducteur-dochter Ursula gaf reeds meerdere keren in het internationale springcircuit haar visitekaartje af, onder meer als moeder van Enjolleuse de l’Eaugrenée (Rolf-Göran Bengtsson en Richard Davenport) en Tainted Love of Bellerose (Mclain Ward en daarna Hannah Patten). Olivette de l’Eaugrenée, de overgrootmoeder van Vannan, is tevens de grootmoeder van het internationaal springpaard Riquitta de l’Eaugrenée (Emanuele Fiorelli).

Via Vrins en Steffen naar Onassis

Vannan werd gereden door Nick Vrins en later door Rachel Steffen. Onder Steffen liep de hengst vele foutloze rondjes onder meer op het concours van Jan Tops zelf in Valkenswaard. Hier ontdekte Athina Onassis het paard en kocht hem.

Jeugdamazone Sadran

Niet alleen Onassis klom in het zadel, ook Alberto Zorzi en Roberto Previtali hebben Vannan in handen gehad. Nu wordt de bijna 18-jarige Jeanne Sadran de nieuwe amazone van de hengst. Sadran, nu actief op het EK voor de jeugd in de Wolden, nam al eerder AD Reflet D’Azif (v. Quaprice Bois Margot) over van Onassis.

Bron Horseman.be/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook