Ga naar hoofdinhoud

Bart Bles houdt Nederlandse eer hoog in 1,45m Doha

Bart Bles met Israel v/d Dennehoeve Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de Global Champions Tour etappe vorig weekend, staat het stadion van Doha dit weekend in het teken van de CSI5*. Bart Bles plaatste zich vanmiddag in de openingsrubriek, een 1,45m twee-fasen parcours, bij de beste vijf. De winst in de rubriek ging naar Jos Verlooy en zijn Casall-zoon Caracas.

Verlooy stuurde Caracas rond in een tijd van 33,77 en was daarmee meer dan een seconde los van de nummer twee. Geir Gulliksen finishte met de eerder door Maikel van der Vleuten gereden VDL Groep Quatro (v.Quaprice Bois Margot) in 34,93 en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Top vijf

De Fransman Simon Delestre maakte het podium compleet met Filou Carlo Zimequest (v.Coronas). Delestre klokte 35,10 en werd daarmee derde. Scott Brash en zijn KWPN’er Hello Senator (v.Carambole), het fokproduct van Henstra en Henstra, belandden net naast het podium. Van de Nederlanders was Bart Bles de beste in de proef. Bles en Israel v/d Dennehoeve (v.Thunder vd Zuuthoeve) kwamen binnen in 36,16 en eindigden daarmee op een knappe vijfde plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook