Ga naar hoofdinhoud

Baryard-Johnsson blijft mannen de baas in de RAI, van der Vleuten op vijf

Malin Baryard-Johnsson hier met H&M Cue Channa 42 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Malin Baryard-Johnsson zegevierde zojuist in de 1,45m rubriek op Jumping Amsterdam. De Zweedse was haar zes mannelijke collega's te snel af in de barrage en greep de overwinning. Eric van der Vleuten was de beste Nederlander op plaats vijf.

Als eerste starter zette Dayro Arroyave een tijd neer om zijn concurrenten uit de tent te lokken. Arroyave kreeg in de ring een voetje van zijn groom om op Handy van HD (v.Tinka’s Boy) te stappen. De Colombiaan reed foutloos en zette een snelle tijd van 29,79 neer.

Plaatsen drie tot zes

Pieter Devos en Flash (v.Numero Uno) doken als tweede starter onder de tijd van Arroyave, maar een fout gooide roet in het eten, en het duo eindigde zesde. Eric van der Vleuten reed met Snoes (v.Clarimo) een strakke foutloze ronde en hen tijd van 31,31 werd beloond met een vijfde plaats. Niels Bruynseels en Utamaro D Ecaussines (v.Diamant de Semilly) klokten 29,61 en eindigden uiteindelijk als derde net voor Arroyave.

Girlpower

Na Bruynseels kwam Malin Baryard-Johnsson de ring binnen gereden. De amazone reed met de van nature zeer snelle en vechtlustige Carland-dochter H&M Second Chance super snel rond in 28,34 en gaf de mannen het nakijken. De winnaar van de Grote Prijs van gisteren, Simon Delestre, kwam met Uccello de Will (v.Marlou des Etisses) nog dicht in de buurt en werd met zijn 28,94 tweede.

Results Jumping Amsterdam. Foto: ClipMyHorse.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook