Ga naar hoofdinhoud

Bas Moerings snelt met Jesther naar zege in 1,50m Neumünster

Bas Moerings met Jesther. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De hoofdprijs in de belangrijkste springrubriek in Neumünster kwam gisteravond in handen van Bas Moerings en de thuisgefokte Jesther (Cardento x Guidam). Moerings moest de tijd zetten in de barrage van de 1,50m-proef en hij deed dat met verve. Lars Bak Andersen kwam nog dichtbij en werd met Doolys (Cannavaros x Lantaan) tweede op ruim twee tiende. Jur Vrieling was met El Rocco (Zirocco Blue VDL x Ircolando) de snelste vierfouter en werd zesde.

Tien combinaties gingen in de barrage van start met drie Nederlanders. Bas Moerings moest het spits afbijten. Hij stuurde zijn Jesther razend snel rond. Aan het begin van het parcours wist hij veel tijd winnen met de goed gelukte korte wendingen. Moerings stopte de klokken op 37,67 seconden.

Ook Guidam-moeder

Gerben Morsink volgde als tweede op Carina Z (Carthino Z x Guidam). De merrie is ook een thuisgefokt paard en net als Jesther uit een Guidam-moeder. Morsink kreeg twee balken eraf en met acht strafpunten in 39,55 seconden werd hij negende.

Vrieling net zo snel als Moerings

Tegen het einde van de barrage deed Jur Vrieling en de Zirocco Blue-zoon El Rocco een goede poging om Moerings van de eerste plaats te stoten. De schimmel lijkt niet snel, maar is het wel. Helaas kreeg Vrieling op de voorlaatste hindernis een fout, maar finishte in exact dezelfde tijd als Moerings. Jur Vrieling werd met de vierstrafpunten zesde.

Lars Bak Andersen was daarna de ruiter die Moerings’ tijd leek te kloppen. De Deen reed een sterk tweede deel met Doolys, maar op de meet kwam hij met 37,92 seconden net te kort. Tim Rieskamp-Goedeking werd derde met Zinano G (Zinedine x Ferragamo). De Duitser reed een tijd van 39,21 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.