Berlin-dochter Esmee terug met zege in nationale GP Lexington - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Berlin-dochter Esmee terug met zege in nationale GP Lexington

Sharn Wordley en Esmee Foto Georgie Hammond/Phelps Sports

Vorig jaar oktober kocht Sharn Wordley de Berlin-dochter Esmee over van Daniel Bluman. Door een langdurige blessure kon de Australiër haar echter amper uitbrengen. Op haar vierde uitje dit weekend in Lexington liet het fokproduct van Arninkhof uit Weerselo zien weer helemaal terug te zijn. Onder Wordley zegevierde zij in de Grote Prijs.

Sharn Wordley reed Esmee als derde binnen in de barrage van de Grote Prijs. Hij stuurde de elfjarige schimmelmerrie snel en foutloos rond. Zijn tijd van 39,97 seconden bleek niet meer te kloppen. Het paar had drie tiende van de tijd van Aaron Vale afgesnoept die als eerste starter 40,27 seconden op de klokken had gezet met de in Amerika gefokte KWPN’er Elusive (v. Rodrigo VDL). Voor Vale betekende dit uiteindelijk de tweede plek.

‘Gewoon een geweldig sportpaard’

Wordley was blij met zijn zege op Esmee. “Toen ik haar net had gekocht liep ze een blessure op en ze was bijna een jaar uit de running. Ik heb haar een jaar, maar ze is eigenlijk een nieuw paard voor me. Dit is pas mijn vierde wedstrijd met haar. Ze is fantastisch! Ze is erg gevoelig, extreem voorzichtig en extreem snel. Ze is gewoon een geweldig sportpaard”, aldus de Australiër. Voordat Esmee naar Amerika werd verkocht, zat Sjaak Sleiderink in het zadel van de schimmel.

Bron persbericht Phelps Sports

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook