Ga naar hoofdinhoud

Britten op kop in GP Eschweiler, Remco Been zevende

Remco Been met Holland vd Bisschop Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met een spannende 3* Grand Prix werd het CSI in Eschweiler gisteren afgesloten. De Britten domineerden en namen de eerste drie plaatsen in beslag. Robert Whitaker trok de zege naar zich toe met de Verdi TN-nakomeling Cash Sent. Remco Been was snel in de barrage met Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker), maar door een afgeworpen balk werd hij zevende.

De elf ruiters in de barrage van de Grote Prijs gingen er vol voor. Harry Charles die als eerste van start ging met de tienjarige ABC Quantum Cruise (v. Obos Quality) bleef foutloos en zette meteen een toptijd van 45,59 seconden neer. Remco Been volgde als twee met de Heartbreaker-zoon Holland van den Bisschop. Hij dook met 45,43 seconden onder de tijd van Charles, maar een fout op de insprong van de dubbel hield hem buiten de top vijf.

Charles hield de leiding vast tot dat als voorlaatste Robert Whitaker met de twaalfjarige zoon van Verdi TN, Cash Sent, in de ring kwam. Whitaker reed geen centimeter te veel en het paard was snel in de wendingen Het paar kwam in 45,02 seconden over de finish en kaapte zo de zege weg voor de neus van Charles. De dag ervoor had Whitaker ook al het 1,50m gewonnen met Cash Sent.

Jamie Wingrove werd derde met Happydam (v. Quidam de Revel) in een tijd van 46,27 seconden. Thierry Goffinet was in de barrage de snelste. Direct na Remco Been stuurde hij Eyecatcher Of Two Notes Z (v. Emilion) in 44,20 rond, maar kreeg een fout kreeg een fout op de laatste hindernis. De Belg kwam terecht op de zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook