Ga naar hoofdinhoud

Challenge Cup Round 9 opnieuw voor Bertram Allen

Bertram Allen met Pacino Amiro. Foto: © Sportfot

In de WEF Challenge Cup round 9, goed voor 78.000 dollar, streden 44 combinaties voor de winst. De wedstrijd was bijna een evenbeeld van ronde 5 want opnieuw waren het de Ieren die met elkaar streden voor de overwinning en opnieuw was het Bertram Allen met Pacino Amiro (v. Pacino) die aan het kortste eind trok.

Parcoursbouwer Alan Wade maakte het de ruiters zeker niet makkelijk. Na de eerste ronde waren er maar drie combinaties die met de nul op het scorebord over de finish kwamen. Darragh Kenny zorgde voor de eerste foutloze ronde en landgenoot Bertram Allen volgde al snel met de tweede nul. Lange tijd bleven dit de enige twee foutloze combinaties maar op het allerlaatste moment voegde ook de Amerikaanse Schuyler Riley met Robin De Ponthual (v. Elf D’or) zich bij het Ierse tweetal.

Tactische barrage

”Ik heb hier nog nooit een Challenge Cup gereden waar maar drie ruiters foutloos reden dus ik reed de barrage veel tactischer dan normaal. Het was een groot voordeel dat ik na Darragh Kenny mocht starten. Zo kon ik mooi kijken waar ik sneller kon rijden en dat is goed gelukt,” aldus winnaar Bertram Allen. Darragh Kenny werd tweede en Riley maakte het podium compleet.

Bron: persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.