Ga naar hoofdinhoud

Chaman-zoon wint Bucha bij vijfjarige paarden, Lewitz viert feest bij zevenjarige

Update
Charly 1701 (v. Chaman) met Christian Kukuk in Warendorf. Foto: Equitaris / Tanja Becker

Met een puntentotaal van 18,4 heeft Charly 1701 (v. Chaman, mv. Stakkato) onder het zadel van Christian Kukuk de Bundeschampionate bij de vijfjarige springpaarden gewonnen. De hengst is gefokt door Madeleine Winter Schultze. Tweede werd Cashmere 44 (Cristallo x Contender) onder Marco Kutscher, die tot 18 punten kwam. Deze hengst is Hannoveraans en Westfaals goedgekeurd. Het brons ging naar de Westfaals goedgekeurde Coros 3 (Cornet Obolensky x Arpeggio) met Hendrik Dowe.

De moeder van Charly, Sundari, sprong op 1m50 niveau en moeders zus Sambuca en broer Satisfaction waren succesvol op het hoogste niveau.

Klik hier voor een filmpje van Charly en Kukuk.

Grote verrassing

De overwinning van Charly was voor velen een verrassing, ook voor ruiter en eigenaar. Het paard had goed meegesprongen in de kwalificaties, maar zat in de middenmoot. Ludger Beerbaum: “Charly was nou niet vanaf dag één een schoonheid, maar heeft altijd veelbelovend gesprongen. Toch had ik hem hier niet als favoriet ingeschat.” Kukuk voegde daaraan toe: “Charly is in de loop van dit kampioenschap steeds beter geworden. Hij is zeer geconcentreerd en geeft een ongelooflijk gevoel boven de sprong. Met zijn instelling maakt hij de beperkingen die hij ten opzichte van de andere hengsten in het exterieur heeft, helemaal goed.”

Eerste Bucha voor zevenjarige paarden

Tot vorig jaar heette de finale voor de zevenjarige springpaarden het ‘Warendorfer Youngster Championat’, vanaf dit jaar is het een echt Bundeschampionat. De drie medaillewinnaars komen alledrie uit dezelfde fokkerij (van Paul Schockemöhle) en hebben ook allemaal de Westfaalse stempelhengst Pilot in hun pedigree.

Het allereerste Bundeschampionat bij de zevenjarige werd een feestje voor Gestüt Lewitz. De titel ging naar Melaro (Messenger x Calvaro Z) onder Patrick Stühlmeyer, het zilver was voor Camelot (Cabochon x Baloubet du Rouet) en Frederick Troschke en er was brons voor Mesulot (Messenger x Latus I), die gereden werd door Eiken Sato. Vier starters bereikten de barrage bij de zevenjarigen en daarvan was Melaro dus het snelst.

Uitslag BuCha 7-jarige springpaarden

Uitslag BuCha 5-jarige springpaarden

Bron: Horses.nl / St Georg / Horsetelex / Pferd Aktuell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook