Ga naar hoofdinhoud

Chloe Aston wint 1,45m Vilamoura, Leon Thijssen zesde

Leon Thijssen en Cristello. Foto Wendy Scholten

In de 1,45m hoofdrubriek van donderdag in Vilamoura ging de zege naar Chloe Aston met de Padinus-zoon Amigo T. De Britse bleef Martin Fuchs een halve seconde voor. Leon Thijssen was de beste Nederlander in het sterke veld. Hij reed Cristello 2 (v. Numero Uno) met een foutloze ronde naar een zesde plaats.

99 ruiters begonnen aan de tabel A direct op tijd over 1,45m, zestien combinaties hielden de lei schoon over het selectieve parcours. De Britse Chloe Aston reed een sterke ronde op de altijd vlugge Padinus-zoon Amigo T. In 58,64 seconden finishte Aston met het dertien jarige fokproduct van Stal van den Top uit Kootwijkerbroek.

Alleen Martin Fuchs kwam in de buurt. Op Dubai du Bois Pinchet (v. Kashmir van Schuttershof) kwam de Zwitser een halve seconde langzamer over de finish. Drie combinaties volgden op ruim een seconde van de winnares. João Victor Castro werd derde met Sir Landal Joter (v. Singular Joter) in 60,19, Alexander Butler eindigde als vierde met de Upgrade-zoon Dekato en vijfde werd Emma Stoker op Townhead Ballulah (v. Cartani).

Leon Thijssen stuurde de Numero Uno-zoon Cristello in een gedegen foutloze ronde naar de zesde plek. De ruiter uit Sevenum had een tijd nodig van 63,71 seconden. Ook Gert Jan Bruggink reed zich in de prijzen. Met de Oldenburger Quincy 230 (v. Quintender 2) bleef de Tukker foutloos en werd elfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook