Ga naar hoofdinhoud

Chloe Aston wint 1,45m Vilamoura, Leon Thijssen zesde

Leon Thijssen en Cristello. Foto Wendy Scholten

In de 1,45m hoofdrubriek van donderdag in Vilamoura ging de zege naar Chloe Aston met de Padinus-zoon Amigo T. De Britse bleef Martin Fuchs een halve seconde voor. Leon Thijssen was de beste Nederlander in het sterke veld. Hij reed Cristello 2 (v. Numero Uno) met een foutloze ronde naar een zesde plaats.

99 ruiters begonnen aan de tabel A direct op tijd over 1,45m, zestien combinaties hielden de lei schoon over het selectieve parcours. De Britse Chloe Aston reed een sterke ronde op de altijd vlugge Padinus-zoon Amigo T. In 58,64 seconden finishte Aston met het dertien jarige fokproduct van Stal van den Top uit Kootwijkerbroek.

Alleen Martin Fuchs kwam in de buurt. Op Dubai du Bois Pinchet (v. Kashmir van Schuttershof) kwam de Zwitser een halve seconde langzamer over de finish. Drie combinaties volgden op ruim een seconde van de winnares. João Victor Castro werd derde met Sir Landal Joter (v. Singular Joter) in 60,19, Alexander Butler eindigde als vierde met de Upgrade-zoon Dekato en vijfde werd Emma Stoker op Townhead Ballulah (v. Cartani).

Leon Thijssen stuurde de Numero Uno-zoon Cristello in een gedegen foutloze ronde naar de zesde plek. De ruiter uit Sevenum had een tijd nodig van 63,71 seconden. Ook Gert Jan Bruggink reed zich in de prijzen. Met de Oldenburger Quincy 230 (v. Quintender 2) bleef de Tukker foutloos en werd elfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook