Ga naar hoofdinhoud

Chuggs Cristalline verkocht naar Amerika

Update
Chris Chugg en Cristalline Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De sensatie van de afgelopen Wereldbekerfinale, de pas 8-jarige Cristalline, is verkocht naar Amerika waar ze haar carrière onder Adrienne Sternlicht zal voortzetten. Met Chris Chugg werd de Cristallo-dochter tiende in de finale in Gothenburg.

De prestaties van de getalenteerde merrie bleven niet onopgemerkt. Voormalig eigenaresse Gabrielle Kuna liet afgelopen maart nog weten dat de belangstelling voor het paard enorm was maar dat zij alleen voor een ‘life changing’ bedrag en een goed tehuis zou vertrekken.

Over de verkoop van Cristalline meldt Kuna: “Cristalline heeft een grote toekomst in de sport voor zich. Ze geeft echt alles en kan de merrie van de eeuw worden. Wat zij liet zien tijdens de Wereldbekerfinale is nog maar een fractie van wat ze echt kan”.

De merrie werd in 2013 door Kuna als 5-jarige aangekocht. Met Kuna in het zadel won ze in Australië het kampioenschap voor 6- en 7-jarige springpaarden. Niet veel later brak de amazone haar vinger waarna Chugg de merrie te rijden kreeg en als ‘shooting star’ indruk maakte tijdens de Wereldbekerfinale.

Toulago

De 23-jarige Adrienne Sternlicht mag naast Cristalline ook een ander talent in haar stallen verwelkomen. Het gaat om de 11-jarige Toulago die eerder indruk maakte onder het zadel van Pius Schwizer. Als 9-jarige behaalde de Toulon-nakomeling een zevende plaats in de Wereldbekerfinale van Lyon. In datzelfde jaar nam de combinatie ook deel aan de Wereldruiterspelen van Caen.

Vorig jaar april liet Schwizer weten dat er een einde kwam aan de samenwerking met de eigenaar. Een week later kwam het nieuws naar buiten dat Roger Yves Bost de ruin zou gaan rijden. Niet veel later werd bekendgemaakt dat Stephex Stables in Toulago geïnvesteerd had en dat Daniel Deusser de nieuwe ruiter van de donkerbruine zou worden. Met Deusser in het zadel won hij afgelopen februari de driesterren Grote Prijs van Offenburg. Stephex Stables amazone Petronella Andersson bracht hem de laatste tijd uit.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/World of Showjumping/Equnews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook