Ga naar hoofdinhoud

Cruciotti en Madden wisselen stuivertje in Harrisburg

Op de tweede dag van het CSI3* in Harrisburg waren Amerikaanse amazones ijzersterk in de FEI rubrieken. Beezie Madden versloeg haar landgenote Kelli Cruciotti in de 1,45m Tabel A direct op tijd. In de 1,50m proef die volgde waren de rollen omgedraaid en kaapte Cruciotti de zege weg voor de neus van Madden.

Beezie Madden had voor de 1,45m-rubriek de Belgische merrie Jiva (v. Concorde) gezadeld. De Amerikaanse routinier stuurde de negenjarige merrie in 54,08 seconden naar de overwinning. De 21-jarige Kelli Cruciotti werd met anderhalve seconde verschil naar de tweede plaats verwezen. Ook Cruciotti had een BWP’er onder het zadel, Grandy de Laubry (v. Chin Chin). Direct achter de jonge amazone nam Molly Ashe de derde plaats in op Picobello Choppin P.C.. Ook Ashe reed een tijd onder de 56 seconden met de zoon van Mozart des Hayettes.

Cruciotti verslaat Madden

In de hoofdrubriek waren de rollen omgedraaid. Cruciotti wist in de barrage van het 1,50m-parcours Madden net voor te blijven. Beezie Madden had als tweede met Chic Hin D Hyrencourt (v. Taran de la Pomme) een scherpe tijd van 33,09 seconden op de klokken gezet.

‘Wilde niet eens echt snel gaan’

Maar direct daarna was het de jonge Cruciotti die met Hadja Van Orshof (v. Cabrio van de Heffinck) er net onder wist te duiken. Eén tiende haalde ze van de tijd van Madden af. “Ik wilde niet eens echt snel gaan, ze moet ook nog de Grand Prix lopen”, vertelde Kelli Cruciotti. “Maar ze is snel in wendingen en kon een galopsprong minder rijden naar de dubbel. Daar was ik heel blij mee.”

KWPN’er All In snelste tijd

De prestatie van Cruciotti bleef tot het einde staan. Katherine Strauss was wel veel sneller met de door Ron Schonewille uit Pijnacker gefokte All In (v. Aachen), maar kreeg een balk. Het leverde haar als snelste vierfouter de derde plaats op.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron persbericht/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook