Ga naar hoofdinhoud

CSI3* La Silla Monterrey na tien jaar terug op kalender

De mooie terreinen van stoeterij La Silla van Alfonso Romo staan twee weken in het teken van het 3* concours. Na tien jaar is het internationale springconcours weer terug op de wedstrijdkalender. Afgelopen weekend won de Mexicaan Jose Antonio Chedraui met La Bamba de Grand Prix die ook door de thuisruiters werd gedomineerd. De komende dagen gaat het CSI verder en is er een veiling van jonge springpaarden.

De 3* Grand Prix van La Silla werd in de barrage beslist in het voordeel van Jose Antonio Chedraui die zijn Zwitsers gefokte La Bamba (v. Lordanos) als snelste foutloos rondstuurde. De Mexicaan kwam al twee keer voor zijn land uit op de Spelen van Atlanta en Hong Kong en was op de wereldruiterspelen in Rome en Jerez. De dertienjarige merrie La Bamba heeft hij dit jaar niet veel gestart, maar werd al wel twee keer zevende in de Grand Prix’ van San Miguel de Allende en Coapexpan.

Barrage met acht

In de acht man sterke barrage bleef Chedraui zijn landgenoot Patricio Pasquel met Pomerol (v. Vivaldi du Seigneur) een seconde voor. Ook de derde plaats ging naar Mexico in de persoon van Federico Carlos Fernandez met Davidoff (v. Olympic Fire). Fernandez hield ook de lei schoon maar was met 41,24 seconden te langzaam.

KWPN’er Coleman

De top vijf werd volgemaakt door Carlos Hank Guerreiro en de Braziliaan Rodrigo Lambre. Guerreiro was de snelste vierfouter op H5 Just The Music (v. Tornado), die tot voor kort door Gudrun Patteet gereden werd. Lambre kreeg ook een balk met de KWPN’er Coleman en was iets langzamer. De elfjarige zoon van Tangelo van de Zuuthoeve komt nog uit de springstal van Oleksandr Onyshchenko en is nu ruim een jaar succesvol onder Rodrigo Lambre. Dit jaar won de Braziliaan onder meer de 5* Grand Prix van Coapexpan met het fokproduct van M.E. Bosman van de Most uit Slagharen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook