Ga naar hoofdinhoud

Daniel Coyle opent week 10 WEF Wellington met overwinning

Daniel Coyle en Tienna. Foto © Sportfot

Week 10 van het Winter Equestrian Festival is begonnen met een overwinning van Daniel Coyle op Tienna (v. For Pleasure). De Ier was de snelste over de tweede fase van de 1,45m rubriek en verwees met vier tiende van een seconde Eduardo Menezes op H5 Uchingo (v. Chin Chin) naar de tweede plek. Zijn landgenoot Conor Swail die op de Verdi-zoon Captain derde werd, zat er ook dicht bij op nog geen seconde achterstand.

Connor Swail had al vroeg in de rubriek een snelle foutloze ronde in 28,71 seconden gereden met de Verdi-zoon Captain. Het paard die vorige week nog drie rondes onder het zadel liep van Nicholas Dello Joio en daarvoor door Eric Hasbrouck voor de springstal van de Canadese Elisabeth Gingras die het paard nog steeds bezit.

Enkele combinaties later door de Brazilaan Eduardo Menezes met H5 Uchingo onder der tijd van Swail en scherpte die aan tot 28,37 seconden. Menezes leek de overwinning te pakken, maar aan het eind was het toch Swail die met de For Pleasure-dochter Tienna de winnende tijd van 27,98 seconden op het scorebord zette.

“Teinna is altijd al heel speciaal voor mij geweest”, vertelde Coyle. “Ze is denk ik het meest getalenteerde pard dat ik heb gereden. In Wellington wordt ze moet rustig opgebouwd, dan kan ze aan het eind de zwaarste rubrieken winnen.”

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook