Ga naar hoofdinhoud

Zweden domineren CSI4* 1,50m Stockholm

Stephanie Holmén hier met H&M Flip's Little Sparrow. Screenshot FEI.tv

Gisteravond bestond in Stockholm het podium van de Big Tour 1,50m rubriek enkel en alleen uit Zweedse combinaties. De rubriek kwam op naam van Stephanie Holmén die haar baas en trainer Peder Fredricson naar een tweede plaats verwees. Petronella Andersson maakte het Zweedse podium compleet en eindigde op plek drie. Onze landgenoot Harrie Smolders werd in de rubriek nog elfde.

Holmén had voor de rubriek Flip’s Little Sparrow (v.Cardento) gezadeld. De Cardento-merrie, uit Malin Baryard Johnson’s voormalige 1,60m toppaard Butterfly Flip, is al sinds juli vorig jaar onder het zadel van Stephanie. De combinatie is perfect op elkaar ingespeeld en dat bleek gisteravond in de 1,50m proef. Het duo zette een tijd neer van 59,58 en pakte daarmee de overwinning.

Top van het klassement

Kort achter Holmen eindigde diens baas Peder Fredricson met Hansson WL (v.Hip Hop) in een tijd van 60,09. Petronella Andersson, amazone van Stephex Stables, belandde met Eclatant (v.Berlin) op een derde plaats. Jennifer Gates reed Capital Colnardo (v.Colman), die de Amerikaanse begin november overnam van trainer Harrie Smolders, naar een negende plaats. Smolders zelf werd met Une de l’Othain (v.Conterno Grande) elfde in de direct-op-tijd proef.

1,40m rubriek

Voor de Big Tour rubriek werd er een 1,40m rubriek verreden, en deze kwam ook op naam van een Zweed. Dit keer waren het Henrik von Eckermann en Lorielle (v.Lordanos) die er met de winst vandoor gingen. Marlon Modolo Zanotelli mocht, na vrijdag de winst in de wacht gesleept te hebben, zaterdag met VDL Edgar M (v.Arezzo VDL) op een vierde plaats opstellen. Harrie Smolders viel met Hocus Pocus de Muze (v.Tinka’s Boy) net buiten de prijzen op plaats 13.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook