Ga naar hoofdinhoud

Demirsoy wint 1m55 in Waregem

Derin Demirsoy hier met Harry K (v. Carnute) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De relatief onbekende maar ervaren Turkse ruiter Derin Demirsoy werd met zijn BWP'er Dadjak ter Puttenen (v. Toulon) de winnaar van de vijfsterrenrubriek over 1m55. Ludger Beerbaum en zijn 15-jarige Chiara (v. Contender) werden tweede, Niels Bruynseels kwam als derde over de streep.

In het, op het eerste gezicht onschuldig uitziende, basisparcours vielen veel balken. Vooral de driesprong bracht veel van de aanwezige internationale cracks in de problemen. Uiteindelijk wisten slechts vijf combinaties de barrage te bereiken.

Lange tijd was Niels Bruynseels de enige foutloze ruiter, met Delux van T&L (v. Toulon). Hij moest dan ook als eerste de barrage in, die hij foutloos aflegde in 36,87 seconden. Beerbaum dook daaronder dankzij een korte draai voor de dubbel. Met zijn geroutineerde merrie Chiara, die een half jaar wedstrijdpauze gehad heeft, zette de Duitser 36,44 op de klok.

Turks volkslied klinkt

Demirsoy reed Dadjak ter Puttenen beheersd naar de barrage. Daar hield hij de sokken er goed in en maakte een paar brutale draaien. Een foutloze ronde in de zeer knappe tijd van 36,08 seconden was het resultaat. Hij bleef daarmee vier tienden onder de tijd van Ludger Beerbaum en dat was genoeg voor de winst.

De Portugese amazone Luciana Diniz had de tienjarige Camargo (v. Canturo) meegenomen, de zoon van haar eigen topmerrie Fit for Fun. Camargo is goedgekeurd bij een aantal Duitse stamboeken. De elegante hengst sprong prachtig en met veel vermogen, maar was niet snel genoeg voor het podium. Simon Delestre reed met Chadino (v. Chacco-Blue) in de barrage naar een fout op de muur en werd vijfde in deze met 50.000 euro gedoteerde rubriek.

Nederlanders niet naar barrage

Maikel Van der Vleuten reed met Arera C (v. Indoctro) naar de elfde plaats, hij had één balk in het basisparcours. Harry Smolders had Capital Colnardo (v. Colman) gezadeld, maar liep ook vast op de driesprong en de daaropvolgende stijlsprong.

 

Uitslag

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook