Ga naar hoofdinhoud

Derby Den Bosch voor Gaudiano en Carlotta

Emanuele Gaudiano en Carlotta Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De spannende Derby van Indoor Brabant werd zojuist gewonnen door Emanuele Gaudiano met zijn topmerrie Carlotta 232 (v. Chaccomo). De Italiaan stuurde zijn razendsnelle paard met enorme bravoure foutloos door de baan en liet de Brabantse favorieten achter zich in een tijd van 84,38.

Het is de 49e internationale overwinning voor Gaudiano’s merrie Carlotta, die pas negen jaar oud is. “Carlotta is een snel paard, als ze foutloos blijft, zit ze altijd bij de top. Ze vond dit een fijne wedstrijd denk ik, ze had er zin in” zei Gaudiano na afloop. Drie jaar geleden reed hij de merrie ook al in de Brabantse Derby maar de ruiter startte toen een paar seconden te laat. Ze werden toen samen vierde. “Carlotta had toen eigenlijk ook al gewonnen, maar ik niet” aldus Gaudiano, die erg tevreden was met de prestaties van vandaag en liet weten uit te kijken naar de GP van morgen.

Zweden op twee en drie

Laatste starter Peder Fredericson wist met H&M Carat Desire (v. Carinjo) bijna de tijd van Gaudiano te verbeteren, maar kwam slecht uit voor de drie na laatste hindernis. Het hout bleef liggen, maar het kostte de Zweed tijd en daarmee de overwinning.

De derde plaats was voor Fredericsons landgenoot Douglas Lindelöw, die eerder vandaag ook het 1,40 won. Hij had dit keer Volstrups Cody (v. Carlos Dz) gezadeld. De vierde plek ging naar Christian Ahlmann, die met Casuality Z (v. Cassini II) foutloos bleef in 85,64 seconden.

Strafseconden voor de Brabanders

De Brabantse favorieten kregen zonder uitzondering balken en daarmee strafseconden aan hun rijbroek. Piet Raijmakers Jr finishte met van Schijndel’s Double Bee (v. Lord Z) als vijfde, hij kwam binnen met 3 strafseconden bovenop de 85,12 die hij op de klok liet zetten.

Bianca Schoenmaker ging razendsnel rond met Dha Dha (v. Douglas) en probeerde haar balk in het eerste gedeelte goed te maken met nog meer gas op de plank, maar zag in het laatste gedeelte nog twee balken extra vallen. Daar viel – zelfs met de snelste tijd van de dag – niets meer aan te doen. Schoenmakers wist zich nog wel als negende te plaatsen.

 

Uitslagen

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook