Ga naar hoofdinhoud

Doron Kuipers blijft goed presteren op Spaanse bodem

De herfst toer in Spanje doet Doron Kuipers goed. Een maand geleden vertrok hij naar de zon met zijn paarden en heeft al heel wat prijzengeld bij elkaar gesprongen. Ook gisteren op de Sevilla Tour in Carmona was het weer raak. Een overwinning bij de zevenjarigen met Nero S vd Hagen Z (v. Numero Uno) en een tweede plaats in het 1,45m met de Holsteinse merrie Cukuta (v. Carthago).

De 1,45m hoofdrubriek van gisteren was spannend. De tijden van de top vier lagen dicht bij elkaar. De Ier Michael Pender kaapte de overwinning voor de neus van Doron Kuipers weg. Pender stuurde de Iers gefokte HHS Burnchurch (v. Fortunus) in 63,32 seconden over de finish en was bleef Kuipers vier tiende voor, Kuipers klokte 63,73 seconden met Cukuta.

Goede reeks

De ruiter uit Mijnsheerenland was met de Carthago-dochter Cukuta afgelopen weekend al een keer eerste en tweede geworden in Sevilla op 1,40m-niveau en vlak daarvoor was er een eerste plaats in Oliva op 1,45m-niveau. Met nu een tweede plek is het een goede reeks van Kuipers met de achtjarige merrie.

Vlak achter Kuipers

Achter Kuipers werd Antonio Matos Almeida derde met Nikel de Presle (v. Kannan) in 63,77 seconden en Giovanni Lucchetti op Hera van de Meerdijk (v. Nonstop) vierde in 64,40.

Afgetekende zege

In de rubriek voor zevenjarige paarden was er een afgetekende overwinning voor Doron Kuipers op de Numero Uno-zoon Nero S vd Hagen. Met een foutloze ronde in 59,68 seconden was de eerste prijs voor hem. De nummer twee, Miquel Honrubia Alavariño uit Spanje volgde met de Franse merrie Brigitte (v. Arko) op maar liefst zes seconden.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook