Ga naar hoofdinhoud

Dubbeldam en De Sjiem in ‘Een Schimmel van Goud’

De Sjiem van Jeroen Dubbeldam
Het bijzondere verhaal van Jeroen Dubbeldam en De Sjiem – hun gouden plak op de Spelen van Sydney in 2000 - staat centraal in één van de vijf afleveringen van het tv-programma Andere Tijden Sport. ‘Een Schimmel van Goud’ is zondag 22 juli te zien op Nederland 1 om 22.15 uur.

De aflevering laat zien hoe Jeroen Dubbeldam op de allerlaatste dag van de Olympische Spelen van 2000 in Sydney met zijn paard De Sjiem geschiedenis schrijft . Voor het eerst behaalt een Nederlandse ruiter individueel goud op het onderdeel springen. Heel Nederland kent nu de mooie schimmel en zijn ruiter. De Sjiem is een toppaard, maar ook een dier met een lastig en onvoorspelbaar karakter.

Andere Tijden Sport vertelt het verhaal van de onvoorwaardelijke liefde tussen ruiter en paard. Bij de overwinning in Sydney is Jeroen Dubbeldam in tranen. Maar die tranen zijn er niet alleen vanwege het behaalde goud. Hij zegt letterlijk: “Na al die jaren dat het zo moeilijk ging tussen ons, beloont hij me zo.” Niemand weet dan hoe hard de strijd is geweest die deze ruiter met zijn paard heeft geleverd.

En de Sjiem? Die geniet nu, 22 jaar oud, in een weiland van zijn welverdiende oude dag. Jeroen Dubbeldam is nog lang niet met pensioen, hij heeft een nieuwe troef: Utascha. De Spelen van Londen komen voor deze combinatie nog net iets te vroeg.

Klik hier voor een promofilmpje van de aflevering

Bron: Horses

Eén reactie op “Dubbeldam en De Sjiem in ‘Een Schimmel van Goud’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.