Ga naar hoofdinhoud

Dubbeldam en Investment zesde in Big Tour Wiesbaden

Horses en Outdoor Gelderland
Jeroen Dubbeldam met Investment. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van Wiesbaden - die op Pinkstermaandag verreden wordt - is zondag gewonnen door de Argentijnse ruiter José Maria Larocca met KWPN'er Finn Lente (v. Gaillard de Pomme). Voor Jeroen Dubbeldam en Investment (v. Kannan) waren er ook twee mooie foutloze rondes en plaats zes. Ruben Romp zag een balk vallen in de barrage met Hanouk V (v. Canabis Z) en werd negende.

Het klassement werd bijna de hele barrage geleid door Manuel Fernandez Saro uit Spanje met Jarlin de Torres (v. Jarnac). Laatste starter José Maria Larocca kon ondanks een kleine glijpartij in het begin van het barrageparcours mooie voorwaartse afstanden rijden met Finn Lente. Hij bleek uiteindelijk de enige die de Spanjaard in kon halen. Pénélope Leprevost werd derde met Bingo del Tondou (v. Vigo d’Arsouilles).

Dubbeldam en Romp

Jeroen Dubbeldam en Investment gingen snel van start in de barrage. De hengst sprong goed en Dubbeldam durfde ook de nodige risico’s te nemen. Hij bleef net iets onder de tot dan leidende tijd en maakte veel indruk op het publiek langs de baan. Ook Ruben Romp en Hanouk V haalden de barrage. Romp en zijn elfjarige schimmelmerrie vochten zich dapper door het parcours, maar op de laatste oxer viel alsnog de fatale balk. Romp was iets sneller binnen dan Dubbeldam.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.