Ga naar hoofdinhoud

Dubbele nulronde Glock’s London levert Schröder zesde plek op

Gerco Schröder met Glock's London Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De NAEC Stoneleigh Stakes was gisteravond de hoofdrubriek op de Horse of the Year Show in Birmingham. In de 1,55m-proef toonde Glock's London zijn vorm door onder Gerco Schröder beide omlopen foutloos te blijven en zesde te worden. De strijd om de hoofdprijs ging tussen Harry Charles en Richard Howley, die in het voordeel van de jonge Brit werd beslist. Charles was op de meet 0,23 seconden sneller met Victor (v. Vanoverbeek) dan de Ier.

Tien foutloze combinaties hadden zich geplaatst voor de tweede ronde die als Tabel C werd verreden. De afgeworpen balken werden in strafseconden omgezet. Ook moesten de ruiters zelf hun barragelijn uitdenken. Het leverde een boeiende strijd op die uiteindelijk door Harry Charles met Victor nipt werd gewonnen.

Ex-eventingpaard

Richard Howley had op KWPN’er Chinook (v. Tygo) al vroeg de snelle tijd van 23,25 seconden op de klokken gezet. Toch wist de negentienjarige Charles in een ultieme poging met Victor die tijd te verbeteren. Charles: “Ik zag Richards ronde en daar bedank ik hem voor. Ik had een andere lijn in mijn hoofd en toen ik Richards lijnen zag, wist ik dat het sneller was dan mijn originele plan. Mijn paard is een ex-eventingpaard dus ik weet dat hij snel kan wenden en zo wat tijd kon besparen en dat lukte.”

Goede nulrondes Glock’s London

Karel Cox reed met Evert (v. Amadeus) de derde tijd, ook met een foutloze ronde. De Belg was ruim drie seconden langzamer dan de winnaar. Ook Gerco Schröder bleef met Glock’s London foutloos en de tijd van 29,46 seconden leverde hem de zesde plek op.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horse of the Year Show

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook