Ga naar hoofdinhoud

Duitsers winnen landenwedstrijd Calgary

Gisteren won Duitsland in het Canadese Calgary de BMO Nation's Cup over een hoogte van 1,60m. Met een strafpunten totaal van zes toonde Duitsland wat een sterke groep van ruiters het op het moment heeft. De Nederlanders waren succesvol in de rubriek voor de landenwedstrijd.

Van het Duitse “a-team” wat aan de start komt op de WEG was alleen Marcus Ehning aanwezig met zijn derde paard Funky Fred (v.For Pleasure). Ehnings teamgenoten in Calgary waren Holger Wulschner, Andre Thieme en Philipp Weishaupt.

Top drie

Achter de Duitsers eindigden de Canadezen met een totaal van 13 strafpunten. Drie van die vier ruiters zitten ook in het Canadese WEG team, Eric Lamaze, Kara Chad en reserve Lisa Carlsen. Zo kort voor de WEG laat ook dit team zien goed in vorm te zijn. Op de derde plaats belandde Ierland met een “b-team” waarvan geen één ruiter WEG rijdt. De Ieren kwamen uit op 15 strafpunten en behaalden daarmee nog een podiumplaats.

Nederlands succes

De Nederlanders Maikel van der Vleuten en Kevin Jochems behaalden in de 1,50m proef voor aanvang van de landenwedstrijd nog hoge ogen te gooien. Maikel werd met Arera C (v.Indoctro) vijfde en Kevin pakte met Edgarrento (v.Zento) een zesde plaats. De winst in de rubriek ging naar Philipp Weishaupt met Solitaer (v.Salito).

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook