Ga naar hoofdinhoud

Duitsland wint troostfinale, Amerika tweede

Comme il faut met Marcus Ehning Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het Duitse team heeft zaterdagavond op de Real Club de Polo de Barcelona de Longines Challenge Cup gewonnen, de troostprijs van de Nations Cup. Wereldkampioen Amerika eindigde met vier strafpunten meer op de tweede plaats en Brazilië maakte de top drie compleet. De Spanjaarden eindigden net naast het podium op de vierde plek.

Het Duitse team kwam in totaal uit op vijf strafpunten. Phillip Weishaupt zette met Asathir (v. Diamant de Semilly) een foutloze rit neer net als Marcus Ehning met Comme il faut (v. Cornet Obolensky). Maurice Tebbel kwam met Chacco’s Son (v. Chacco-Blue) uit op vijf strafpunten en het resultaat van Hans-Dieter Dreher met Berlinda (v. Berlin), negen strafpunten, werd weggestreept.

Team USA

De Verenigde Staten kwamen uit op negen strafpunten in totaal. Alex Granato zorgde met Carlchen W (v. Chacco-Blue) voor een foutloos resultaat en Lucy Deslauriers kwam met Hester (v. Wandor van de Mispelaere) met enkel een tijdfout aan de finish. De acht strafpunten van Andrew Kocher met de KWPN-merrie Kahlua (v. Tygo) konden niet worden weggestreept omdat Jessica Springsteen zich had teruggetrokken met RMF Zecilie (v. Acolord).

Top drie

Brazilië kreeg één strafpunt meer in deze troostfinale dan Team USA en maakte daarmee de top drie compleet. Marlon Modolo Zanotelli zette met Sirene de la Motte (v. Apache D’Adriers) het beste resultaat neer voor zijn land en bleef foutloos. Stephan de Freitas Barcha kreeg vier strafpunten met Artois D’Avillon ( v. Kashmir van Schuttershof) en Karina Johannpeter kwam met Casper (v. Concetto) uit op zes strafpunten.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook