Ga naar hoofdinhoud

Edwina Tops-Alexander debuteert in Verona met nieuw paard

Yuri Mansur hier met Amor Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De laatste tijd was Edwina Tops-Alexander niet te zien met haar toppaarden als Ego van Orti (nu onder Alberto Zorzi), Inca Boy van't Vianahof, Bacardi VDL en Vinchester. In Verona debuteert de partner van Jan Tops met een nieuwe crack, Catenda, een achtjarige merrie van Casall. De Holsteinse merrie was een van de aanstormende talenten van Yuri Mansur.

De achtjarige Catenda begon haar carrière onder de Duitse springruiter Markus Renzel die succesvol met haar was bij de jonge paarden. Vorig jaar augustus vertrok de Casall-dochter naar Yuri Mansur. De Braziliaan werkte haar op tot het niveau 1,45m-1,50m. Dit jaar was het paar nog vijfde in een 1,50m-proef in Eindhoven.

Dit najaar zagen we Catenda nog een paar keer terug onder de Portugees Adir Dias de Abreu. In februari had Tops al de helft van de merrie gekocht, Clear Round bv van Yuri Mansur is volgens de FEI nog steeds eigenaar van de andere helft. Op de wereldbekerwedstrijd in Verona, deze dagen, zal Edwina Tops met Catenda debuteren.

Bron Grandprix-replay.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook