Ga naar hoofdinhoud

Edwina Tops-Alexander kondigt pensioen Lintea Tequila aan

Edwina Alexander met Lintea Tequila Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Edwina Tops-Alexander heeft op haar website aangekondigd dat haar toppaard Lintea Tequila (v.Campbell) met pensioen gaat. De 16-jarige merrie boekte meerdere successen met Tops-Alexander waaronder een individuele negende plaats op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Tops-Alexander kreeg de merrie in 2013 onder het zadel en het bleek een ontzettend goede combinatie. De twee pakten meerdere topklasseringen op 5* niveau waaronder Valkenswaard, Oslo en Parijs. In vijf grote prijzen kwam het duo met een podiumplaats naar huis. In 2015 en 2016 reden Tops-Alexander en Lintea Tequile voorop in de 5* GP ererondes van Doha en Miami. Een van de hoogtepunten van hun carrière was de negende plaats op de Olympische Spelen in Rio waar ze als negende eindigden. Nu mag de merrie van haar welverdiende pensioen gaat geniegen op Stal Tops in Valkenswaard.

De baas in de stal

“Tequila was een van mijn allerbeste paarden. Ze is scherp en een mooie merrie met meer dan genoeg bloed. Ze heeft een geweldige mindset en heel veel karakter. En ze is definitief de baas in de stal,” zegt Tops-Alexander over de Campbell-dochter op haar website.

Bron: Website Edwina Tops-Alexander/World of Showjumping/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook