Ga naar hoofdinhoud

Eerste indoortitel van België voor Gudrun Patteet

Gudrun Patteet hier met Sea Coast Ferly Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De eerste Belgische indoorkampioen heet Gudrun Patteet. Eerder was het ‘Vlaams kampioenschap’ traditioneel de smaakmaker op de openingsdag van de Vlaanderens Kerstjumping Memorial Eric Wauters, maar dit jaar voor het eerst was de titel verbreed tot ‘Belgisch kampioenschap’.

In een barrage voor 14 nationale en internationale Belgische toppers gaf Gudrun Patteet het allerlaatste met Sea Coast Ferly, de zoon van Calato uit de topstam van Joris De Brabander. “Ik wist dat mannen als Gregory Wathelet en Olivier Pilippaerts nog moesten rijden, dus er moest wel wat gebeuren”, zei Patteet na afloop van haar zinderende rit.

Eer

Een zeer korte draai rechtsom, gevolgd door de allerkortste lijn rechtsom, dat was de strategie waarmee Gudrun Patteet dit 1.45 m op haar naam schreef. “Een hele eer”, aldus Patteet die Ferly speciaal op het kampioenschap had voorbereid en zij rijdt de Calato-zoon in Mechelen ook alleen vanavond in het kampioenschap.

Gregory Wathelet

Uiteindelijk kwam Gregory Wathelet met Desteny van het Dennehof het nodige te kort (0/34.10) om het winnende resultaat van Patteet (0/32.50) te bedreigen.

Winnende rit


Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.