Ga naar hoofdinhoud

Ehning tegen Brinkop: ‘Zo hard hoefde je ook weer niet te rijden’

Kendra Claricia Brinkop - Caramia 25 Jumping de Achterhoek 2018 © DigiShots
De vijfde editie van Jumping de Achterhoek werd net zo knallend afgesloten door de Duitse Kendra Clarissa Brinkop als hoe ze vrijdagavond eindigde: met een zege in de Grote Prijs. Daarmee ging Stal Ehning als meest succesvol in de boeken. “Marcus zelf had een weekend met steeds één foutje in de Big Tour, maar gelukkig kon ik het wat goedmaken”, vertelt de 24-jarige werkneemster van de nabijwonende topruiter. 

Er viel ook wel wat goed te maken, want Marcus Ehning en zijn ruiters kwamen met zeventien paarden naar Vragender en gaven iedereen rijles tot in de kleinste details. Het niveau lag het hele weekend al hoog. Zo hoog dat de deelnemers fluitend door de 1,45m Rabobank Grote Prijs van de Provincie Gelderland vlogen. Maar liefst twintig plaatsten zich voor de barrage. “Ik heb het deelnemersveld misschien toch wat onderschat en ik had toch best een moeilijke proef neergezet”, vertelt de gerenommeerde parcoursbouwer Louis Konickx.

Dikke twee seconden sneller

Voor het publiek maakte het niet uit, want de toeschouwers bleven tot en met de prijsuitreiking op de stoel gekluisterd. De Nederlanders waren in vorm. Lennard de Boer was razendsnel met de succesvolle Dento (v. Zento). Bart Bles werd net daarachter derde op Comino (v. Cassini II) en Kevin Olsmeijer op Dalvaro (v. Calvaro) en Sander Geerink op Donner IK (v. Deauville van T&L) werden vierde en vijfde. Wat niemand voor mogelijkhied was dat de tijd van De Boer met maar liefst 2,28 seconden verbroken werd door Kendra Claricia Brinkop op de merrie waarmee ze vrijdagavond ook al de 1,45m rankingproef won, Caramia (v. Chacco Blue).

‘Ik zette er wat druk op’

“Zo hard hoefde je ook weer niet te rijden, zei Marcus tegen me”, lacht de Duitse amazone. “Ik was al ontzettend blij en trots dat we vrijdagavond wonnen. Fijn dat de paarden een dag rust hadden en dan de Grote Prijs hadden. Ja, het waren er wat veel in de barrage, maar het was wel echt goed gebouwd. Ik was bang dat er nog heel snelle ruiters zouden komen, dus ik heb ze op druk proberen te zetten. Op de lijn van één naar twee na verliep het perfect. Wat een fantastische merrie is het ook. Een week of vijf wonnen we ook al de tweesterren GP van Riesenbeck. Ik hoop dat ik haar nog wat langer mag rijden. Ik nam haar pas drie maanden geleden over van Kaya Lüthi, vriendin van Marcus broer Johannes Ehning die uitgerekend is. Niemand dacht eigenlijk dat ze zo makkelijk een Grote Prijs zou gaan springen. Ze is veel meer dan een speedpaard nu we er wat meer ontspanning in krijgen.”

Overige winnaars

Op de slotdag waren er verder nog overwinningen voor Conor Drain op de Numero Uno-zoon Fieldmaster in de 1,35m Small Tour finale. In het 1,35m jachtspringen op zondagochtend was er winst voor Remco Been op Eurocool’s Apple (v. Canturano).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Persbericht Jumping de Achterhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook