Ga naar hoofdinhoud

Emma Bocken en Elize van de Mheen houden koppositie vast op NK

Elize van de Mheen, hier met Unfinity Bois Margot. Foto: Jacquelien van Tartwijk
De omstandigheden waren vanmorgen niet optimaal in Mierlo voor de eerste rubrieken in het NK voor de Children en Junioren. De regen is spelbreker en hoewel de bodem nog heel goed is, werden in de eerste manches veel fouten gemaakt. Toch hielden de leidsters in de klassementen bij de Children, Emma Bocken, en Junioren, Eliza van de Mheen het hoofd koel. Ze noteerden met hun koppaarden Dagma en Ferdinand nulrondes en verstevigden hun leidende posities.

Bij de Children bleven slechts drie combinaties foutloos in de eerste manche. Wesley de Boer gaat voor het dagklassement aan de leiding met de Berlin-zoon Esprit de Pomme. In de tussenstand staat de KNHS Indoorkampioen van dit jaar op de tweede plaats met 1.58. Emma Bocken bleef ook uitstekend foutloos met de Tangelo van de Zuuthoeve-dochter Dagma en staat in het dagklassement tweede en behield de leiding in de tussenstand met 1.45. Amber van Marle was gisteren met de KWPN-hengst El Clarimo (v. Clarimo Ask) opgeklommen naar de derde plaats. Vanmorgen bleef de amazone opnieuw foutloos en behoudt haar bronzen positie.

Van de Mheen blijft aan de leiding

Het parcours van de eerste manche voor de Junioren was pittig, voor acht combinaties was het te veel en gaven op of kregen twee weigeringen. Toch waren er ook acht die het parcours wel foutloos aflegden. Voor het dagklassement en in de strijd voor het kampioenschap gaat Elize van de Mheen met Ferdiand (v. Verdi TN) aan de leiding. Met de 1.27 heeft de zeventienjarige amazone uit Hoevelaken een royale voorsprong op Philippe Houtackers met de machtig springende Concano (v. Come On). Houtackers klom door zijn nulronde met de zeventienjarige schimmel naar de tweede plek en heeft 5.63 punten.

Gerrit Veenstra die met Horion de Libersart-zoon Loridon van T&L de eerste proef won en gisteren tegen een balk opliep, had vanmorgen weer een balk eraf. Veenstra staat nu vijfde in het kampioenschapsklassement. Mel Thijssen verloor haar bronzen positie met Go Go Jumbo (v. Mylord Carthago) door een afgeworpen balk. Ze zakte naar plaats zeven. Elike Morsink kon zo met een nulronde op Dakina II (v. Indoctro) opklimmen naar de derde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook