Ga naar hoofdinhoud

Epaillard pakt ook GP Bordeaux, Van der Vleuten derde

Julien Epaillard met Queeletta Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Voor de derde keer dit weekend was er winst voor Julien Epaillard in Bordeaux. Nadat hij vrijdag al de 1m50 rubriek won met Queeletta (v. Quality), pakte het duo vandaag de Grote Prijs. Vanochtend won de Fransman ook al de eerste rubriek van de dag. Zijn landgenote Felicie Bertrand werd tweede met Sultane des Ibis (v. Quidam de Revel) en Maikel van der Vleuten tekende voor het brons met Dana Blue (v. Mr Blue).

Het basisparcours voor de Grote Prijs was lastig, alle hindernissen vielen wel een keer in de eerste omloop en drie deelnemers kwamen weliswaar zonder balken, maar met een tijdfout aan de finish. Onder hen ook Bart Bles, die met Gin D (v. Clinton) uiteindelijk zevende werd.

Tot laat in het basisparcours waren er slechts twee barragerijders, van der Vleuten en Bernard. Uiteindelijk sloten ook de twee laatste starters, Julien Epaillard en Pius Schwizer, op het laatste moment aan.

Verloop barrage

Eerste starter Maikel van der Vleuten ging geconcentreerd te werk, maar kreeg helaas een balk op de eerste sprong van de dubbel. Dana Blue kwam wel vrij snel door het barrageparcours heen: 42,10 seconden. De française Felicie Bertrand ging er vervolgens met Sultane des Ibis (v. Quidam de Revel) vol voor met veel vermogen, snelheid en een gewaagd gereden rondje in 41,49 seconden. Ze leek even foutloos, maar uiteindelijk kwam er toch een balk los uit de laatste oxer.

Erkende snelheidsduivel Julien Epaillard gaf niet de indruk dat hij zo hard reed als hij normaalgesproken doet, maar dat was toch wel het geval. De grote galoppade van Queeletta zag er wat dat betreft bedriegelijk uit. Epaillard heeft dit paard sinds vorige zomer onder het zadel. Het duo vormde de eerste foutloze combinatie en Epaillard was bovendien toch sneller dan zijn landgenote: 41,30 seconden. Laatste starter Pius Schwizer kreeg twee balken en werd vierde.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook