Ga naar hoofdinhoud

Epaillard pakt Wereldbeker-kwalificatie Madrid

Julien Epaillard en Usual Suspect d'Auge (v.Jarnac) Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Dit weekend is Madrid het toneel van de al weer zesde Wereldbeker wedstrijd van het nieuwe seizoen 2018/2019. Gisteravond werd de kwalificatie voor de Wereldbeker van zondag verreden. De overwinning kwam op naam te staan van Julien Epaillard, die na een zeven-koppige barrage zijn concurrenten het nakijken gaf.

Epaillard reed met de Jarnac-nakomeling Usual Suspect d’Auge een supersnelle barrage. Met de tijd van 41,29 dook de Fransman een seconde onder de tijd (42,30) van, de op dat moment aan de leiding staande, Mark McAuley en Jasco van den Bisschop (v.Dulf van den Bisschop). McAuley verschoof naar de tweede trede van het podium, en het Franse volkslied klonk voor Epaillard.

Top vijf

Het podium werd afgemaakt door Simon Delestre die met Hermes Ryan (v.Hugo Gesmeray) als eerste starter in de barrage een goede tijd neer zette van 42,38. Uiteindelijk was dit goed voor een derde plaats achter zijn landgenoot Epaillard en de Ier McAuley. De plaatse drie en vier werden toebedeeld aan Daniel Deusser (Tobago Z) en Kevin Staut (Viking d’La Rousserie).

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook