Ga naar hoofdinhoud

Epaillard pakt Wereldbeker-kwalificatie Madrid

Julien Epaillard met Usual Suspect d'Auge (v.Jarnac) Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Dit weekend is Madrid het toneel van de al weer zesde Wereldbeker wedstrijd van het nieuwe seizoen 2018/2019. Gisteravond werd de kwalificatie voor de Wereldbeker van zondag verreden. De overwinning kwam op naam te staan van Julien Epaillard, die na een zeven-koppige barrage zijn concurrenten het nakijken gaf.

Epaillard reed met de Jarnac-nakomeling Usual Suspect d’Auge een supersnelle barrage. Met de tijd van 41,29 dook de Fransman een seconde onder de tijd (42,30) van, de op dat moment aan de leiding staande, Mark McAuley en Jasco van den Bisschop (v.Dulf van den Bisschop). McAuley verschoof naar de tweede trede van het podium, en het Franse volkslied klonk voor Epaillard.

Top vijf

Het podium werd afgemaakt door Simon Delestre die met Hermes Ryan (v.Hugo Gesmeray) als eerste starter in de barrage een goede tijd neer zette van 42,38. Uiteindelijk was dit goed voor een derde plaats achter zijn landgenoot Epaillard en de Ier McAuley. De plaatse drie en vier werden toebedeeld aan Daniel Deusser (Tobago Z) en Kevin Staut (Viking d’La Rousserie).

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook