Ga naar hoofdinhoud

Europese dominantie duurt voort in Riders Masters Cup

Team Europa wint in New York. Foto: EEM

Het Europese Riders Team heeft voor de vierde keer het duel met het USA Riders team gewonnen. Het team bestaande uit Pius Schwizer, Harrie Smolders, Darragh Kenny, Olivier Philippaerts en U25-ruiter Edward Levy wonnen met een verschil van 40 punten. In team USA zat onder andere McLain Ward en zijn nieuwe troef, de voorheen door Gerben Morsink gereden, Rapidash (v.Chaqui Z).

In de beiden rondes moesten steeds twee ruiters of amazones het tegen elkaar opnemen. In de eerste manche kreeg elke ruiter of amazone tien punten voor het winnen van zo’n duel en vijf punten bij verlies. In de tweede manche was een overwinning 20 punten waard en kreeg de verliezer tien punten. Wanneer de finish niet bereikt werd, werden geen punten toegekend.

Team Europa

Pius Schwizer (Ulane Belmaniere), Darragh Kenny (Sweet Tricia) en Edward Levy (Rebeca LS) wonnen allen het eerste duel. Harrie Smolders (Cas 2) en Olivier Philippaerts (Insolente Des Dix Bonniers) verloren en dat bracht het puntentotaal op 40 na de eerste manche. Team USA kwam tot 30 punten en stond nog op koers team Europa in te halen. In de tweede manche kwam team Europa tot 90 punten. Schwizer, Smolders, Kenny en Levy wonnen het tweede duel en een totaal van 130 punten over beide manches bracht de Europeanen de overwinning. De Amerikanen kwamen tot 60 punten in de tweede manche en een totaal van 90 punten was niet genoeg om Europa de overwinning af te nemen.

Rapidash

McLain Ward en Rapidash zetten in beide rondes een foutloze ronde neer over de 1,45m/1,50m parcoursen en daarmee lijkt Ward een goede klik te hebben gevonden met de Chaqui Z-nakomeling, die de ruiter sinds maart onder het zadel heeft.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook