Ga naar hoofdinhoud

Farrington snelt met Creedance naar overwinning in Lexington

Kent Farrington en Creedance Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op overtuigende wijze snelde Kent Farrington met de Lord Z-zoon Creedance naar de zege in de donderdagavond hoofdrubriek in Lexington. Met maar liefst twee seconden versloeg de Amerikaan zijn landgenoot Peter Lutz op Robin De Ponthual en leverde zijn visitekaartje af voor de wereldbekerwedstrijd op zaterdagavond.

Kent Farrington moest al vroeg in de dertien man sterke barrage van het 1,55m-parcours de tijd zetten. Hij stuurde de altijd snelle KWPN’er Creedance uiterst vlug rond en finishte foutloos in een tijd van 37,49 seconden. De afgelopen maand was het fokproduct van A. Hassing uit Steggerda al in vorm met onder meer een overwinning in Tryon. En ook nu kon niemand aan de tijd van Farrington komen. Alleen Amanda Derbyshire benaderde met Luibanta BH (v. Luidam) de Amerikaan op een tiende van een seconde, maar dat ging ten koste van een balk. De Britse werd negende.

De concurrenten van Farrington die in de barrage volgden waren stuk voor stuk langzamer. Peter Lutz nam met Robin De Ponthual de tweede plaats voor zijn rekening in een tijd van 39,64 seconden. Conor Swail volgde met GK Coco Chanel(v. Clarimo) op drie tiende.

De top vijf werd volgemaakt door nog een Amerikaan en een Ier. Devin Ryan reed de elfjarige Unaniem-zoon Cooper naar de vierde plaats en Shane Sweetnam werd vijfde op Don’t Touch du Bois (v. Kashmir van Schuttershof).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook