Ga naar hoofdinhoud

Eerste Nations Cup-punten verdeeld

Met de wedstrijden in Wellington in januari en in Abu Dhabi in februari is het Nations Cup-seizoen inmiddels echt begonnen. Achttien landenteams, plus het team van Spanje als thuisland, kunnen zich plaatsen voor de finale in oktober in Barcelona en de eerste punten in de Europe I Division zijn in mei te verdienen in La Baule.

Voor de Europe I Division staan zeven kwalificatiewedstrijden op de kalender met de eerste in La Baule van 16-19 mei. Alle landen uit deze Division kunnen vier keer meedoen voor de punten, maar mogen ook in andere wedstrijden uitkomen. Zo won het Duitse team in februari de wedstrijd in Abu Dhabi en werden de Ieren tweede, maar waren de punten voor de Verenigde Arabische Emiraten, die derde werden.

Twaalf wedstrijden

Er staan in totaal twaalf Nations Cup-wedstrijden op de kalender dit seizoen, waarbij het Midden Oosten (vorige maand in Abu Dhabi) en de Europe Division 2 (Athene 25-28 juli) beiden maar een wedstrijd hebben.

Division I

De tien teams in de Europe Division I springen pas voor het eerst voor punten in het weekend van 19 mei in La Baule. Daarna staan in juni St Gallen (SUI), Sopot (POL) en Geesteren (NED) op de kalender, in juli Falsterbo (SWE) en Hickstead (GBR) en als laatste de wedstrijd in Dublin in augustus.

In de North America, Central America & Caribbean staan nog twee wedstrijden gepland. Het eerste weekend van mei in Coapexpan in Mexico en het laatste weekend van mei in Langley in Canada.

Finale

De finale van de Nations Cup vindt in Barcelona plaats van 3 tot en met 6 oktober.

Bekijk hier de kalender

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.