Ga naar hoofdinhoud

Ehrens maakt springploeg TeamNL voor CHIO Rotterdam bekend

Marc Houtzager en Sterrehof's Dante. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bondscoach Rob Ehrens heeft de namen bekend gemaakt van de vier ruiters die hij opstelt in de Longines FEI Nations Cup van CHIO Rotterdam op vrijdag 2 juli. In deze laatste observatie voor de Olympische Spelen doet de bondscoach een beroep op Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Marc Houtzager en Willem Greve.

De Longines FEI Nations Cup of the Netherlands staat op vrijdagmiddag 2 juli om 17.00 gepland tijdens CHIO Rotterdam in het Kralingse Bos. Tien landen komen aan start. Voor de landen die in Tokio deelnemen is deze wedstrijd de laatste serieuze test voorafgaand aan de Olympische Spelen.

Voor bondscoach Rob Ehrens is het zijn laatste observatiewedstrijd van de Nederlandse springruiters. Na het CHIO, met de Nations Cup op vrijdag en de Longines Grote Prijs van Rotterdam op zondagmiddag 4 juli, zal de ervaren keuzeheer zijn definitieve acht namen van vier ruiters en vier paarden bekend moeten maken. Op maandag 5 juli is de uiterlijke datum dat die namen bij de FEI en bij NOC*NSF aangemeld moeten zijn.

TeamNL

De vier Nederlandse combinaties die door Rob Ehrens geselecteerd zijn voor de FEI Nations Cup tijdens CHIO Rotterdam zijn:
Maikel van der Vleuten (Someren) – Beauville Z (v.Bustique)
Harrie Smolders (Lage Mierde) – Dolinn N.O.P. (v.Cardento)
Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof’s Dante N.O.P. (v.Canturano I)
Willem Greve (Markelo) – Zypria S N.O.P. (v.Canturo)

Voor Maikel van der Vleuten en Beauville Z is dit hun eerste Landenwedstrijd van het seizoen. De overige drie maakten deel uit van het team in La Baule vorige week.

Veertien Nederlanders

Tijdens CHIO Rotterdam komen veertien Nederlandse springruiters aan start. Naast de vier genoemde teamleden zijn dat: Jur Vrieling, Wout Jan van der Schans, Sanne Thijsen, Frank Schuttert, Kevin Jochems, Demi van Grunsven, Michael Greeve, Kim Emmen, Bart Bles en Jack Ansems.
“Ik heb vier ruiters die de Landenwedstrijd rijden. De rest zal zich zo goed mogelijk moeten laten zien”, vertelt Ehrens. “Iedereen moet hard werken aan een zo goed mogelijke performance.”

Jeroen Dubbeldam ontbreekt in Rotterdam. De Olympisch kampioen van 2000 reed twee weken geleden met Oak Grove’s Carlyle nog mee in de Nations Cup van Sankt Gallen. Inmiddels is Carlyle verkocht en wordt deze uitgebracht door de Ier Daniel Coyle.

Bron: KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.