Ga naar hoofdinhoud

Nederland slechts achtste na eerste ronde Nations Cup La Baule

Willem Greve met Zypria S. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Het Nederlandse springteam staat na de eerste manche van de landenwedstrijd in La Baule op een teleurstellende achtste plaats met totaal acht strafpunten. Maar, omdat de verschillen heel klein zijn, kan het in de tweede ronde anders uitpakken. Rob Ehrens had een sterk team opgesteld voor de landenwedstrijd in Frankrijk. Maar met Frank Schuttert met, Willem Greve met, Marc Houtzager met en Harrie Smolders bleef het succes vooralsnog uit. Greve hield als enige Nederlander de lei schoon. De andere drie teamleden zagen allemaal één balk vallen.

Zwitserland en Ierland gaan samen aan de leiding met nul strafpunten. Elian Baumann, Steve Guerdat en Martin Fuchs hielden allemaal de nul op het scorebord, zodat de laatste deelnemer Beat Mändli niet hoefde te starten. Shane Sweetnam ging als eerst voor Ireland van start en noteerde 1 strafpunt. Darragh Kenny, Bertram Allen en Cian O’Connor zetten allemaal een foutloze ronde neer, waardoor de score van Sweetnam het wegstreepresultaat werd.

Engeland en Italië gedeeltelijk derde

Engeland en Italië volgen samen op de derde plaats met 1 strafpunt. Scott Brash moest een balk incasseren, maar Holly Smith en Emily Moffitt kwamen zonder kleerscheuren door het parcours. John Whitaker had 1 strafpunt wegens tijdsoverschrijding, waardoor de balk van Brash het wegstreepresultaat werd. De Italiaan Filippo Marco Bologni zag twee balken vallen, maar Riccardo Pisani en Luca Marziani bleven beide foutloos. Fabio Brotto kreeg 1 tijdfout, waardoor de acht strafpunten van Bologni niet meetelde.

Bekijk hier de tussenstand

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.