Ga naar hoofdinhoud

Nations Cup Vilamoura: Oranje zakt af naar zevende plek

Bart Bles met Israel v/d Dennehoeve. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Voor het eerste sinds lange tijd werd er vandaag in het Portugese Vilamoura weer een Nations Cup verreden. Na de eerste omloop had het Nederlandse team zicht op een podiumplek maar het werd uiteindelijk de zevende plek. De overwinning ging naar Duitsland en Frankrijk werd tweede. Italië, Groot-Brittannië en Ierland deelden de derde plaats.

Bart Bles zette met Israel v/d Dennehoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) het beste Nederlandse resultaat neer. In de eerste omloop bleef het duo foutloos, in de tweede viel er één balk.

Nul-ronde Vrieling

Ook Jur Vrieling en Fiumicino van de Kalevallei (v. Plot Blue) begonnen met een foutloze omloop. Dat kunstje lukte in de in de tweede omloop niet: daar liepen ze twaalf strafpunten op.

Jochems en Van der Vleuten

Kevin Jochems sloot zijn eerste omloop met Turbo Z (v. Thunder van de Zuuthoeve) af met acht strafpunten, in de tweede omloop waren dat er negen. De twaalf strafpunten in de eerste omloop van Eric van der Vleuten en Wunschkind (v. Casall) betekende voor team Oranje het wegstreepresultaat. De combinatie kwam niet van start in de tweede omloop.

Eerste manche

Na de eerste omloop gaan Italië en Groot-Brittannië in Vilamoura aan de leiding met 4 strafpunten. Maar alles is nog mogelijk, want Nederland staat met 8 strafpunten op een gedeelde derde plaats samen met gastland Portugal, Ierland, Frankrijk en Duitsland.

De Italiaanse springruiters Antonio Maria Garofalo en Antonio Alfonso legden beide een foutloze ronde af. Piergiorgio Bucci kreeg 4 strafpunten en Roberto Turchetto werd het wegstreepresultaat met 8 strafpunten.

Engeland gedeeltelijk aan kop

Voor Engeland hielden Laura Renwick en Jack Whitaker de lei schoon. Jodie Hall Mcateer noteerde 4 strafpunten. Lily Attwood zette het slechtste resultaat met 9 strafpunten neer.

Nederland voorlopig op gedeelde derde plaats

Als eerste kwam voor Nederland Bart Bles aan de start die een vlekkeloze ronde neerzette. Eric van der Vleuten had minder geluk en werd met 12 strafpunten het wegstreepresultaat. Kevin Jochems zag 2 balken vallen. Jur Vrieling bleef foutloos en zorgde ervoor dat Nederland nog in de race is voor een podiumplek.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook