Ga naar hoofdinhoud

Sterk Nederlands team moet met zevende plaats genoegen nemen

Harrie Smolders met Dolinn. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op papier verscheen Oranje vandaag met een sterk kwartet aan de start van de belangrijke omloop van de FEI/Longines Nations Cup in La Baule. Maar de wedstrijd aan de Franse kust verliep teleurstellend. Met 17 strafpunten eindigde het team van Rob Ehrens in de staart van het klassement. De Zwitsers wonnen de landenwedstrijd, vóór de verrassende Italianen en de sterke Belgen.

In de eerste omloop hoefde Beat Mändli als vierde starter niet eens aan de start te verschijnen. Zijn kompanen hadden al drie foutloze rondes afgelegd. Na de pauze moest de veelal in Amerika verblijvende Mändli zijn land alsnog redden middels een foutloze ronde op de KWPN’er Dsarie (v. Veron).

Grote verrassing

De Italianen waren de grote verrassing. Riccardo Pisani, Fabio Brotto, Filippo Bologni en Luca Marziani – bniet de grootste namen van de Italiaanse springsport, hielden de teller op 7, drie meer dan winnaar Zwitserland, maar één minder dan België (Jerome Guéry, Yves Vanderhasselt, Pieter Devos en Niels Bruynseels).

Ongelukkig

Nederland begon wat ongelukkig, met eennulronde voor Willem Greve met Zypria S, maar vier strafpunten voor zijn teamgenoten Frank Schuttert/Lyonel D, Marc Houtzager/Sterrehof’s Dante N.O.P. en Harrie Smolders met Dolinn. In de tweede ronde werden over de volle breedte meer springfouten gemaakt, zo ook door Team Ehrens. Alleen Smolders en Dolinn hielden een schone lei. Met 17 strafpunten bleven de Nederlanders op de zevende plaats steken.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Sterk Nederlands team moet met zevende plaats genoegen nemen

  • Peter

    Moet meneer greve niet wat meer aan de tijd denken, het zijn dure foutjes, als de tijd nu echt te krap stond…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.