Ga naar hoofdinhoud

Steve Guerdat brengt Zwitserland winst in FEI Nations Cup

Steve Guerdat met Albfuehren's Bianca. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het bleef voor België en Zwitserland tot aan de laatste ruiter spannend in de FEI Nations Cup La Baule. Beide landen stonden op vier strafpunten: België met 146,99 seconden op de teller en Zwitserland met 144,05. De strijd tussen beide landen werd dankzij Steve Guerdat beslist in het voordeel van Zwitserland. De ruiter stuurde Albführen's Bianca (v. Balou du Rouet) op professionele wijze foutloos door het parcours.

Daar waar Guerdat er wel in slaagde foutloos te blijven, lukte Gregory Wathelet dat niet. De Belg kreeg een balk met MJT Nevados S (v. Calvados Z) en moest dat bekopen met vier strafpunten. Eerder in de tweede ronde bleven teamgenoten Nicola Philippaerts en Niels Bruynseels wel foutloos, Pieter Devos liep tegen één strafpunt wegens tijdsoverschrijding aan. De vier strafpunten van Wathelet werden geschrapt, maar door de strafpunt van Devos kwam België uit op een totaal van 5 strafpunten.

Frankrijk in het voordeel

Daar waar België en Zwitserland met elkaar duelleerden om de eerste plaats, deden Frankrijk en Ierland dat om de derde positie. Met nog één ruiter te gaan was Frankrijk dankzij drie eerdere foutloze ritten in de tweede ronde al verzekerd van de bronzen positie. De laatste starter Alexis Deroubaix zag met Timon d’Aure (v. Mylord Carthago) een balk vallen, maar kon zich die fout permitteren. Cian O’Connor hield de Ierse eer hoog door een foutloze rit neer te zetten, maar kon de vier strafpunten van teamgenoot Paul O’Shea daarmee niet goed maken.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook