Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten neemt jonge troef mee naar Barcelona

Maikel van der Vleuten en Sildouch Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Komende donderdag barst de finale van de Nations Cup in Barcelona los. Het Nederlands team was eigenlijk niet gekwalificeerd, maar ontving op het allerlaatste moment alsnog een startplaats, nadat Azië/ Australië geen team bij elkaar kreeg. Nadat bondscoach Rob Ehrens eerder al bekendmaakte welke ruiters er mee gingen, zijn nu ook alle paarden bekend. Daarbij valt vooral het tweede paard van Maikel van der Vleuten op. Ook blijkt Frank Schuttert te zijn vervangen door Eric van der Vleuten.

Naast Dana Blue (v. Mr. Blue) neemt Vleut jr. niet Verdi of Beauville mee naar Spanje, maar de pas achtjarige Sildouch Z (v. Spartacus). Waar zijn teamgenoten met bekendere ‘tweede paarden’ komen, kiest Van der Vleuten voor de jonge schimmelmerrie, die hij sinds maart 2018 internationaal uitbrengt.

De afgelopen maanden was er al succes voor het duo. Ze scoorden onder meer een derde plaats in de vrijdagrubriek op het CSI Ommen in augustus. Ook in Geesteren en Brussel waren er podiumplekken. Daarnaast ging de merrie al mee voor wat nevenrubrieken van de Global Championswedstrijden in Parijs en Cannes. In welke rubrieken Sildouch in Barcelona zal starten is nu nog niet bekend.

Schuttert vervangen door Van der Vleuten Sr.

Hoewel eerder was aangekondigd dat Frank Schuttert met zijn EK-paard Lyonel D naar Barcelona zou gaan, ontbreekt hij nu op de masterlist. Eric van der Vleuten gaat in zijn plaats mee.

Alle ruiters en paarden zijn:

Bart Bles: Gin D en Israel v/d Dennehoeve
Willem Greve: Formidable en Zypria S
Marc Houtzager: Sterrehof’s Calimero
Maikel van der Vleuten: Dana Blue en Sildouch Z
Eric van der Vleuten: Djoost Again en Wunschkind 19

Lijst met alle deelnemers

Bron: Worldofshowjumping / FEI Nations Cup

2 reacties op “Van der Vleuten neemt jonge troef mee naar Barcelona

 • carma boot

  Ik hoop dat de Nederlandse springruiters het goed doen in Barcelona, maar vind dit nou niet het beste team… Zie liever Frank Schuttert, dan Eric, en waar is Harry Smolders ?? zelfs met zijn 2e of 3e paard geef ik hem meer kans. Ik denk dat ze beter thuis kunnen blijven.

 • Ben Verheij

  @ mevrouw Boot:
  Ik vind uw reactie onpassend en niet genuanceerd.
  Het nederlandse team heeft inderdaad een minder gelukkig seizoen achter de rug. Daar staan echter heel veel seizoenen tegenover dat het wél heel erg goed was allemaal. Iedereen weet hoe moeilijk het is om constant een top team te kunnen formeren. Het luistert allemaal heel erg nauw, en het is om diverse redenen niet altijd mogelijk om een team op te stellen dat meteen als kanshebber geldt. Ook als je niet meteen favoriet bent is het wel belangrijk dat je dan combinaties kunt opstellen die ervaring kunnen opdoen in dit soort wedstrijden en hopelijk daardoor die slag kunnen maken die we nodig hebben om in de toekomst juist wel weer een kansrijk team te kunnen formeren.
  Wellicht iets met “de beste stuurlui staan aan wal…….” ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook