Ga naar hoofdinhoud

FEI onderzoekt optreden Andy Kocher met Carollo in Derby Calgary

Andrew Kocher (USA) & Carollo, winners of the 2019 ATCO Queen Elizabeth II Cup (1.60m) © Spruce Meadows Media/Mike Sturk

Andy Kocher kwam afgelopen weekend in opspraak nadat hij de Chacco-Blue zoon Carollo over de loodzware derby van Calgary had gestuurd. De dag ervoor had de pas tienjarige ruin al de Queen Elizabeth II Cup gewonnen. De ruin was zichtbaar vermoeid na drie zware rondes, maar werd ondanks dat toch in de Derby aan de start gebracht. De FEI heeft nu de zaak in onderzoek genomen.

Na de Derby poste Andy Kocher op Facebook een bericht met foto’s van zijn vermoeide paard en dat deed veel stof opwaaien. Mede-eigenaar van Carollo, Roy Wilten, had er dan ook geen goed woord voor over en reageerde ontzet toen hij zag hoe Andy Kocher met het welzijn van ‘zijn’ paard omging.

Officials hadden moeten ingrijpen

Via Facebook liet Wilten weten “verdrietig te zijn” dat er zo met het welzijn van paarden wordt omgegaan en er niet ingegrepen wordt bij het zien van duidelijke tekenen van vermoeidheid. Het Facebook bericht kreeg veel bijval en men vond dat de officials hadden moeten ingrijpen.

Onderzoek

De FEI heeft de zaak in onderzoek genomen en een woordvoerder van zegt: “We onderzoeken deze kwestie en, terwijl we wachten op de officiële rapporten van de buitenlandse jury en de buitenlandse veterinaire afgevaardigde, hebben proactief contact opgenomen met de functionarissen van het evenement. We hebben ook contact met de nationale federatie van de ruiter.”

Excuses

Ondertussen heeft Kocher zijn excuses aangeboden aan de eigenaren en vorige eigenaren van het paard. Kocher: “Ik nam de verkeerde beslissing om het paard in de Derby van start te laten gaan. Ik heb het paard door artsen laten onderzoeken en alles is goed. Hij krijgt een welverdiende rust.”

Bron World of Showjumping

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook